Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3 - Novus Audio

Geplaatst door: Bernd van hal

Datum: 5-09-2017

Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3

Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3

In Mijn indruk van… geeft Bernd zijn persoonlijke indruk van een high-end component uit de collectie van Novus Audio. Zo ziet u ons assortiment door de ogen van een liefhebber en gebruiker van mooie audio-apparatuur. Geen recensie dus, maar een subjectieve beleving. Want ‘goed’ geluid is uiteindelijk heel persoonlijk. Deze keer: IsoAcoustics GAIA 3.

Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3
IsoAcoustics Inc. heeft haar oorsprong in de studiowereld. In een opnamestudio wil de producent een zo kleurvrije afluistermogelijkheid hebben om zo het gewenste resultaat te realiseren. Een grote bron die “verkleuring” oplevert is de luidspreker. Indien deze goed ontkoppeld is van de omgeving zal dit effect minimaliseren. Men houdt in principe alleen de eigen klankkleur van de aangesloten luidspreker over.

Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3
Ook in de thuissituatie willen wij ongewenste bijeffecten van een luidspreker met zijn ondergrond elimineren. Voor ons, de audio liefhebbers, heeft IsoAcoustics gelukkig een “home” serie op de markt gebracht: de GAIA serie. Deze bestaat uit 3 modellen, specifiek ontwikkeld voor vloerstaande luidsprekers.

De grootste is de GAIA I, deze is ontwikkeld om zeer zware luidsprekers (tot 100 kg) te kunnen dragen, de middelgrote GAIA II tot 54 kg. Het product dat hier wordt beschreven is de kleinste GAIA III, deze is ontworpen om luidsprekers tot 32 Kg optimaal te ontkoppelen. De opbouw van de verschillende GAIA modellen is hetzelfde. Alleen qua grootte en draagkracht verschillen ze.

ISOAcoustics GAIA serie

Anders dan de anderen.
De GAIA III is opgebouwd uit een donker verchroomd RvS stalen constructie voorzien van diverse soorten rubber. Deze constructie zorgt ervoor dat de luidspreker in hoge mate geïsoleerd wordt van de ondergrond. Tevens zorgen de GAIA ervoor dat de luidspreker ten opzichte van de luisterpositie sterk stabiel staat. De GAIA werken sterk remmend op het naar voor en achter bewegen van de luidspreker. Hierdoor moeten bij montage onder de luidsprekers de logo’s van de GAIA naar voren wijzen. Zo staan ze in lijn met de beweging van de luidspreker.

In de praktijk

In al de jaren dat ik high-end “beleef” hebben veel tuning producten de weg naar mijn diverse setups gevonden. Sommige onzinnig, veel amper waarneembaar en enkele goed, maar nog nooit heb ik een dermate grote verbetering door een product in een high-end set mogen ervaren. De luidsprekers klonken een halve klasse beter. De eerste keer dat ik de GAIA onder een set schroefde viel me de verbetering al op, terwijl ik naar de luisterpositie liep. Ook de aanwezige oudgediende high-end kenner hoorde het direct. We hebben met verbazing naar de verbetering geluisterd.

De plaatsing van het geluid verbetert enorm. Als de luidspreker met de standaard spikes al een goede plaatsing had, komt er met de GAIA een hele dimensie bij. Plots was de zanger in de ruimte op een paar cm precies te plaatsen. De ontrafeling van de verschillende instrumenten ging met sprongen omhoog. Laagweergave werd aanzienlijk strakker en gedefinieerder.

Mijn indruk van de IsoAcoustics GAIA 3

Concluderend.
Een fantastisch product. Zonder zou ik niet meer willen. De totale geluidsbeleving wordt transparanter, meer driedimensionaal en opener, terwijl het laag meer definitie krijgt.
Echt een aanrader voor de liefhebber die het maximale uit de geliefde luidsprekers wil krijgen.

PS de uitwisselbare draadeinden voor de montage onder de luidsprekers zijn standaard toegevoegd in de maten M8, M6 and ¼ -20. Op aanvraag is ook M10 beschikbaar.


Prijzen.
IsoAcoustics GAIA III €499,- voor 8 stuks voor luidsprekers tot 32 kg per stuk
IsoAcoustics GAIA II €699,- voor 8 stuks voor luidsprekers tot 54 kg per stuk
IsoAcoustics GAIA I €1479,- voor 8 stuks voor luidsprekers tot 100 kg per stuk

Meer blogs van
#Mijn indruk van....

Dit delen:

Waarmee kunnen we u helpen?


U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen.
We zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Eckertstraat 18F
8263 CB Kampen

info@novusaudio.nl

06-53486244