Mijn indruk van de Moon Neo ACE - Novus Audio

Geplaatst door: Bernd van hal

Datum: 22-06-2017

Mijn indruk van de Moon Neo ACE

In Mijn indruk van… geeft Bernd zijn persoonlijke indruk van een high-end component uit de collectie van Novus Audio. Zo ziet u ons assortiment door de ogen van een liefhebber en gebruiker van mooie audio-apparatuur. Geen recensie dus, maar een subjectieve beleving. Want ‘goed’ geluid is uiteindelijk heel persoonlijk.

Deze keer: Moon Nēo ACE

De Moon Nēo ACE is (A Complete Experience of musical ecstasy) de eerste All-in-One machine van Simaudio. Sluit een paar luidsprekers aan en verbind de Nēo met het internet en de machine is klaar voor vele uren muziekplezier.

Simaudio
De serie MOON van de producent Simaudio bestaat over 30 jaar. Moon heeft 2 lijnen, de Nēo en Evolution lijn, die beide in Canada door Simaudio ontworpen en gebouwd worden. De firma krijg de laatste jaren steeds meer liefhebbers in Nederland zodat de bekendheid al groot te noemen is. De productlijn bestaat uit en mooi, en soliede, gebouwde, technisch innovatieve en vooral bijzonder goed klinkende producten.

Stevig schuim
Mijn indruk van de Moon Neo ACE

De verpakking is veelvuldig herbruikbaar doordat het karton mooi stevig is en de vulling uit een zeer stevig foam gemaakt is. Qua uiterlijk vertoon is het geheel eerder eenvoudig gehouden: witte doos met zwarte opdruk. Een standaard los netsnoer, een overzichtelijke remote en goede handleiding zijn uiteraard ook aanwezig.

 

Solide behuizing
De producten uit de Moon Nēo lijn zijn, op een enkele uitzondering na, allen volgens het zelfde recept gebouwd. De Moon Nēo ACE vindt ik erg fraai om te zien, de nagenoeg geheel uit aluminium en metalen opgebouwde behuizing met de mooie massieve aluminium volumeknop zijn erg prettig om aan te raken. De zilveren (of zwarte) accenten zijn van een hoogwaardig kunststof, helaas niet uit aluminium. Uit productie- en prijstechnisch oogpunt kan ik dit begrijpen. Massieve aluminium accenten zouden de uiteindelijke prijs fors verhogen.

Close up Nēo

De ACE is voorzien van een mooi (dimbaar) OLED display dat veel info kan weergeven. Fraai; bij een verandering van het volume wordt dit even vergroot in het display weergegeven

 

 

 

 Veel aansluitmogelijkheden voor analoge, inclusief MM phono, en digitale bronnen. 

Mijn indruk van de Moon Neo ACE

 

Flink gevuld: De all in One Nēo ACE is flink gevuld met techniek. De forse ringkern trafo voorziet het geheel met voldoende stroom.

Mijn indruk van de Moon Neo ACE

Een key feature is de MiND (MOON intelligent Network Device) module. De MiND is een streamer die met een, door Simaudio, zelf ontwikkelde gratis app (IOS en Android) bedient kan worden. De App werkt buitengewoon goed. Indien een NAS in het netwerk ingebonden wordt zal de App deze direct herkennen zonder herstart van de app. Het browsen door grote muziekdatabases gaat ook lekker snel. 

Mijn indruk van de Moon Neo ACE

Indien men een TIDAL of QOBUZ account heeft is dit ook gemakkelijk te integreren met de app. Indien men in eigen TIDAL app een paylist aanmaakt kan men deze tevens oproepen in de MiND app.

 

 


Mijn indruk van de Moon Neo ACE

Een paylist aanmaken is een fluitje van een cent. Selecteer een of meerdere songs uit de rechterkolom en druk de button queu. Grafisch zijn er fraaiere apps (Aurender, ROON €499,-) maar de overzichtelijkheid en de gemakkelijke bediening en inpasbaarheid van een USB bron of NAS maakt dit toch een aan de betere apps van het moment. 

 

Lang Luisteren:

Daar van de MOON Nēo ACE de MiND streaming module een key feature is heb ik uitsluitend deze gebruikt voor het luisteren. Door de ruime keuze aan luidsprekers heb de Nēo op een groot aantal luidsprekers kunnen beluisteren. De met 50 watt eindversterker uitgeruste Nēo mag men geen wonderen verwachten bij laag rendement luidsprekers. Maar zodra de aangesloten luidsprekers een rendement van 88 dB of hoger hebben is er qua geluidsdruk genoeg te realiseren.

Elk merk heeft zo zijn klanksignature, maar bij Moon staat muzikaliteit steeds voorop zonder dat er ergens frequenties worden benadrukt, het geluidsspectrum is mooi gebalanceerd met een heel lichte warme noot. Persoonlijk hou ik hier zeer van daar mijn lange luistersessies dan niet bepaald worden door alleen audiofile verantwoorde opnames. Lage frequenties zijn steeds strak en droog, hierdoor klinken ook open luidspreker systemen lekker droog en gecontroleerd. Luistermoeheid treed bij de Nēo ACE daarom niet snel op. Ook de ruimtelijke weergave staat als een huis zonder het groter te maken als het is. Realisme is hier het juiste woord.

De Moon Nēo ACE samengevat:
Een werkelijk complete muziekervaring door de vele ingangen en de goed klinkende en werkende MiND streaming eenheid. De typische klanksignatuur van de Nēo lijn komt ook bij de ACE weer terug net als de zeer solide bouw.

Prijs Moon Nēo ACE 3 €2990,- (prijs Juni 2017)

Specificaties

Continu vermogen bij 8Ω 50 watt, bij 4Ω 85 watt per kanaal.
Ingangsgevoeligheid 370mV - 3.0V RMS
Phono MM, gain 37dB
Frequentie bereik 10Hz - 60kHz +0/-3dB
THD (20Hz - 20kHz @ 1 watt / 50 watts) 0.015% / 0.02%
PCM Bit diepte / sampling rates 16 - 32 bits / 44.1 - 384kHz
DSD sample rates DSD64, DSD128 & DSD256
Verzendgewicht 11 kg
Afmeting (b x h x d) 42.9 x 8.9 x 36.6 cm.

Meer blogs van
#Mijn indruk van....

Dit delen:

Waarmee kunnen we u helpen?


U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen.
We zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Eckertstraat 18F
8263 CB Kampen

info@novusaudio.nl

06-53486244