Nieuw in ons assortiment Diptyque luidsprekers - Novus Audio

Geplaatst door: Bernd van hal

Datum: 12-12-2018

Nieuw in ons assortiment Diptyque luidsprekers

Diptyque-luidsprekers nu ook beluisterbaar bij Novus Audio.

Soms, heel soms kom je een product gtegen dat je volledig vn stuk brengt. Diptyque is zo een product. Als eerste dealer in Nederland hebben wij deze fantastische paneel luidsprekers in ons assortiment opgenomen.

Als men alle positieve eigenschappen van magnetostatische luidsprekers (volledig “open” geluidsbeeld, breed podium en veel microdetail) neemt en dit combineerd met een verbeterde (door Diptyque gepatenteerde PPBM (Push Pull Bipolar Magnet) systeem) aandrijving, dan onstaat een luidspreker met al deze eigenschappen met een ongekend strak en diepe laagweergave. bijkomend voordeel is ook nog het betere rendement zodat ook kwaliteitsversterkers met beperkt vermogen in staat zijn deze luidsprekers aan te sturen. Onze Luxman L550AXII is een fantastische partner voor de Dp77. 

De naam ‘Diptyque’

Een recent conclusie uit een (Frans) testverslag: “Het resultaat is een optimaal en meesterlijk resultaat voor diegenen die van een echt vrijstaand en “los” geluid houden. De naam (Diptyque) zegt het eigenlijk al: tweeluik; een systeem dat opgebouwd is uit twee panelen die elk een deel van het frequentiebereik op zich nemen. Wat, bij beluisteren, direct opvalt is het volledig ontbreken van richtingsgevoeligheid en een geluidsbeeld dat volledige los staat in de ruimte.

Ik ken geen luidsprekersysteem van 2995 Euro (per set) die dit evenaren kan!

De opbouw

De ultravlakke panelen zijn zwartgekleurd, het hogetonengedeelte is opgebouwd uit solide Fins multiplex dat standaard in vier kleuren geleverd wordt. Er is echter, tegen een meerprijs, de mogelijkheid te  kiezen uit 80 RAL-kleuren. Ook is het doek niet alleen verkrijgbaar in andere kleuren maar ook met een (fotografische) afbeelding naar eigen smaak.

De technologie van de panelen is gebaseerd op isodynamische bandtechnologie en lijkt op de conventionele “gewone” luidspreker echter met dit verschil dat de spreekspoel en de (neodymium) magneten volledig vlak zijn. Deze spreekspoel “linten” worden verlijmd op een mylarfilm die weer vergelijkbaar is met de conus van een “gewone”luidspreker.

Nieuw in ons assortiment Diptyque luidsprekers

Dp 77 Flat speakers black color. Delivered with support in 2995,00 € 

Dp 140 Flat speakers black color. With tweeter in Finnish plywood, choice 4 colors. 6995,00 €

Dp 160 Flat speakers black color. With tweeter in Finnish 9995,00 € plywood, choice 4 colors.

 

Meer blogs van
#Productnieuws

Dit delen:

Waarmee kunnen we u helpen?


U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen.
We zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Eckertstraat 18F
8263 CB Kampen

info@novusaudio.nl

06-53486244