Heil AMT


 

Dr. Oskar Heil (1908-1994) is de uitvinder van de FET (Field Effect Transistor) en de A.M.T. (Air Motion Transformer). Beiden zijn bijzondere ontwerpen voor het weergeven van frequenties en worden dan ook regelmatig  toegepast in de audio.

De  grootste verdienste van Heil is het onderzoek wat hij verrichte omtrent de werking van het menselijk oor en de verwerking van geluidsignalen in de hersenen. Op deze onderzoeken is dan ook  de werking Air Motion Transformer gebaseerd. De research van Dr. Heil heeft geresulteerd in de midden-hoog units zoals gemonteerd in de Heil AMT luidsprekers. Deze units onderscheiden zich van normale (dome) tweeters in zeer hoge gevoeligheid, enorme dynamiek; lage vervorming, een vlak impedatieverloop en een hoge belastbaarheid, aldus Heil. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in alle Heil Luidsprekers deze A.M.T deze unit is geplaatst.

Air motion transformer

Deze AMT is dus een bijzondere ontwikkeling op tweeter gebied. Zoals gezegd is uitgangspunt bij de ontwikkeling van de van de AMT de werking van het menselijk oor. Het werkingsprincipe van de AMT is dan ook totaal afwijkend van de wijze van geluidsreproductie van conventionele weergavesystemen.
De AMT is opgebouwd uit een extreem licht diafragma, welke gevouwen is als een accordeon waarbij aan elke vouw een aluminium folie strip is vastgemaakt. Het diafragma is in een intens magnetisch veld geplaatst en het muzieksignaal wordt gevoed aan de aluminium strips.

Het signaal zorgt voor een uitzettende en samentrekkende beweging, die de lucht onder druk tussen de platen perst. De luchtverplaatsing is 5x groter dan de beweging van het membraam zelf, dus de snelheid van de lucht moet dan ook 5x sneller zijn.

Op deze manier wordt de lucht op een betere manier aangedreven dan door het traditionele zuigerprincipe van dome- of conusluidsprekers.


Dit delen:

Offerte aanvraag met inruil


U kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen.
U kunt ons natuurlijk ook bellen. We zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Graag vermelden waar uw interesse naar uitgaat en wat u in te ruilen heeft (merk, type, bouwjaar en staat).

Eckertstraat 18F
8263 CB Kampen

info@novusaudio.nl

06-53486244